Over ons

De uitvinder van de FixChip, Tom Smeets, heeft 40 jaar ervaring in de machinale houtbewerking.

Als 16 jarige is hij begonnen als machinaal houtbewerker en via de werkvoorbereiding doorgegroeid naar het automatiseren van het productieproces.
Medio 2000 was hij het die (bij zijn toenmalige werkgever Helwig) de revolutie in de kozijnenindustrie teweeg bracht door als eerste de kozijnenproductie op een CNC doorloopmachine vanuit de werkvoorbereiding te automatiseren.

Daarna heeft Tom bijna 10 jaar als zelfstandig ondernemer door heel Europa  CNC machines geprogrammeerd in de kozijnen industrie, tijdens de crisis van 2009 heeft hij een tweede bedrijf opgezet en is importuur van PaletteCAD in Nederland en België. PaletteCAD is inmiddels uitgegroeid tot 10 medewerkers en is marktleider in de interieurbouw wat mede te danken is aan de know-how van machineaansturing.

De dagelijkse leiding van PaletteCAD heeft hij overgedragen aan zijn zoon en een medewerker die ook de ambitie hebben palettecad over te nemen, Tom kan weer dat doen wat hij zo leuk vindt, met hout en productieprocessen bezig zijn.